Een eigen webadres

De eerste opzet van fransje.net is om een service te bieden aan Franciscaanse webstekken die door enthousiaste net-amateurs zijn opgezet, maar vaak onder een ingewikkeld web-adres door het leven moeten. Het web-adressen van zo'n Franciscaanse stek kan ondergebracht worden in een zgn. subdomein van fransje.net. Dus (bijvoorbeeld) een Franciscaanse leesgroep in Delft die een stek die op het Web heeft op het adres:
http://www.provider.nl/~gebruiker/leesgroep.html
kan via fransje.net een adres krijgen als
http://leesgroep-delft.fransje.net
Het is ook nog mogelijk om hier een e-mail-adres aan te koppelen, in dit geval zou dat zijn:
leesgroep-delft@fransje.net

Dit is in beide gevallen een doorverwijs-service. De eigenlijke webstek en de eigenlijke e-mail-postbus blijven dus op dezelfde plaats staan waar zij altijd al stonden en er verandert dus ook niets aan het beheer van de webstek. Het betekent ook dat deelnemers zelf moeten zorgen voor een plaats waar zij hun webstek plaatsen en voor een eigen e-mail-adres. Fransje.net heeft zelf geen server om webstekken op onder te brengen (toekomstmuziek?)

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als deelnemer aan fransje.net, ga dan naar de contact-pagina. Voor een indruk van 'hoe het werkt' kun je surfen naar http://bosheideweek.fransje.net.


Terug