Communiteit St. Jan

Dinie van 't Erve

Heleen Ransijn

Giny Wierenga

Lidy Brager
overleden 5 december 2002
St. Jan logo

Wij zijn een religieuze leefgemeenschap in een oude wijk van Amersfoort, het Soesterkwartier. 'Religieus' wil zeggen dat ons gedeelde geloof de basis is voor ons samen-leven. We voelen ons daarbij thuis in de katholieke traditie, al zijn we het lang niet altijd eens met wat de Rooms-Katholieke kerk zegt. In onze Intentieverklaring hebben we geprobeerd onder woorden te brengen wat ons ten diepste beweegt om samen communiteit te zijn. In ons avondgebed, dat we iedere avond samen bidden, delen we met elkaar wat ons bezighoudt en leggen we dit ook aan God voor.

Het is voor ons belangrijk om ons geloof en ons leven te delen met anderen. Daarom proberen we zoveel mogelijk een open huis te zijn voor mensen uit onze wijk en van daarbuiten. Aan onze bijbelavonden, die we eens in de maand houden, nemen ook altijd mensen van buiten de communiteit deel.

We werken op verschillende plaatsen: Dinie geeft Nederlandse les aan vluchtelingen en zet zich op nog meer manieren in voor vluchtelingen, Heleen werkt als praktisch-theologisch onderzoeker aan de universiteit en Giny werkt met verstandelijk gehandicapten. Naast ons 'gewone' werk doen we nog allerlei andere dingen. Vaak hebben die te maken met geloof, met gerechtigheid en met vrede.

Nog meer informatie over onze communiteit kun je vinden in onze Rondzendbrieven.
Een indruk van waar wij zoal actief zijn kun je ook krijgen via de links-pagina
.

Belangrijk om te weten:
Wat kunnen wij bieden en wat niet?

Ons adres: Noordewierweg 183, 3812 DE Amersfoort
Ons telefoonnummer: 033-4611651


Terugdansende
pinguins